درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-10-02  |  2024-12-22  |  بروز شده در: 1403/10/02 - 02:36:5 FA | AR | PS | EN
محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان            با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد            اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست            بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد             ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش            بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید            حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود            بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان             حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند            سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان            شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید            تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی             بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه            خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است             امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند            






تاریخ نشر: 1403/05/27 - 05:18:3
تعداد بازدید: 336
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

مسئول جنگ جهانی سوم کی خواهد بود؟
 مسئول جنگ جهانی سوم کی خواهد بود؟

جنگ جهانی کوچک که پیش از این میان قطب‌های قدرت شرقی و غربی در قلمرو اوکراین در جریان بود به سرعت توسعه خواهد یافت و کشورها و سرزمین‌های بیشتری را درگیر خواهد کرد؛ جنگی که با تجاوز اوکراین به سرزمین روسیه مسئولیت مستقیم آن به دوش قدرت‌های غربی از جمله انگلیس، امریکا و فرانسه خواهد بود.

به گزارش انصار، از ۱۰ روز پیش تاکنون نیروهای نظامی اوکراین حملات تهاجمی خود به خاک روسیه را آغاز کرده‌اند و بخش‌هایی از مناطق مرزی این کشور را به اشغال خود درآورده‌اند.

مقام‌های نظامی دولت کی‌یف ادعا می‌کنند که یک مرکز نظامی را در عمق خاک روسیه برای مدیریت اوضاع ایجاد کرده‌اند؛ اگرچه این ادعاها می‌تواند بخشی از جنگ تبلیغاتی و روانی اوکراین به منظور نشان دادن غلبه خود بر جبهات جنگ ارزیابی شود؛ اما کارشناسان می‌گویند که اقدام دولت کی‌یف برای اشغال بخشی از خاک روسیه می‌تواند پیامدهایی به شدت ویرانگر و عمیقاً مرگبار داشته باشد.

نکته‌ای که این رویداد را به شدت خطرناک می‌سازد این است که ارتش اوکراین با استفاده از تسلیحات غربی، تانک‌های انگلیسی، تسلیحات امریکایی و فرانسوی خاک روسیه را هدف قرار داده است؛ چیزی که می‌تواند تعهدات غرب مبنی بر ممنوعیت استفاده از تسلیحات اهدایی کشورهای غربی به اوکراین برای حمله به خاک روسیه را نقض کند.

از جانب دیگر، دولت انگلیس رسماً تایید کرده است که سلاح‌های اهدایی این کشور به ارتش اوکراین در حمله به خاک روسیه مورد استفاده قرار گرفته است. اگرچه امریکا و فرانسه تاکنون در این زمینه سکوت کرده‌اند.

ناظران مسائل امنیتی می‌گویند که این اقدام بازی با آتش در زمین روسیه است؛ بازی‌ای که می‌تواند عواقبی به شدت خطرناک و زیانبار نه تنها برای اوکراین و متحدان غربی آن؛ بلکه برای صلح و امنیت در سراسر جهان داشته باشد.

روسیه یک ابرقدرت اتمی است. این چیزی است که به نظر می‌رسد اوکراین در حمله ناشیانه به خاک این کشور آن را نادیده گرفته است.

ولادیمیر پوتین؛ رئیس جمهور روسیه و سایر مقامات ارشد نظامی و سیاسی این کشور بارها در مناسبت‌های گوناگون تهدید کرده‌اند که در صورت هرگونه احساس خطر «وجودی» علیه روسیه در زمینه استفاده از تسلیحات اتمی تاکتیکی برای سرکوب و نابودی دشمن، دریغ و درنگ نخواهند کرد.

اگرچه مسکو برای درهم شکستن قدرت نظامی اوکراین و متحدان آن تاکنون با مماشات آشکار برخورد کرده است؛ اما کارشناسان هشدار می‌دهند که صبر مسکو در این زمینه بی‌پایان نیست. به باور آن‌ها با حملات مستقیم ارتش اوکراین به قلمرو سرزمینی روسیه ممکن است تمامی گزینه‌های ممکن برای دفاع از موجودیت و در‌هم شکستن تجاوز نظامی خارجی را روی میز قرار دهد؛ گزینه‌هایی که در میان آن‌ها استفاده از تسلیحات اتمی نیز وجود دارد.

شماری از آگاهان حتی از این هم فراتر می‌روند و می‌گویند که حمایت تسلیحاتی قدرت‌های غربی و صدور مجوز ضمنی به دولت کی‌یف برای استفاده از آن‌ها به منظور هدف قرار دادن عمق خاک روسیه، جنگ جاری در این منطقه را وارد فصلی جدید خواهد کرد که طی آن هیچ مرز و محدودیتی در زمینه جغرافیای جنگ وجود نخواهد داشت.

به نظر می‌رسد که این برداشت کاملاً روشن است. اوکراین و متحدان غربی آن گام‌های مشخصی را برای توسعه دامنه جنگ برداشته‌اند آن‌ها مجوز لازم را به مسکو برای استفاده از حداکثر قدرت نظامی خود برای درهم شکستن دشمن متجاوز صادر کرده‌اند.

به بیان واضح‌تر در پی تجاوز نظامی اوکراین به خاک روسیه، اکنون دیگر جامعه بین‌المللی نمی‌تواند صرفاً مسکو را آغازگر جنگ و «طرف متجاوز» معرفی کند؛ بلکه روسیه بر اساس منشور سازمان ملل متحد و قواعد بین‌المللی جنگ به خود حق خواهد داد که برای دفاع از تمامیت سرزمینی و موجودیت خود از همه ابزارهای لازم استفاده کند و در این زمینه استفاده از تسلیحات مرگبار کشتار جمعی نیز در چارچوب حق دفاع مشروع، مجاز خواهد بود.

روسیه همچنین حق دارد که همان کاری را با اوکراین و شرکای غربی آن انجام دهد که آن‌ها با روسیه انجام داده‌اند؛ یعنی تهاجم مستقیم به خاک این کشورها.

به این ترتیب برای رهبران سیاسی و نظامی مسکو محدود کردن جغرافیای جنگ در اوکراین به منظور بازدارندگی از توسعه ناتو به شرق، دیگر موضوعیت ندارد؛ بلکه آن‌ها می‌توانند تصمیم بگیرند که برای دفع حملات و تهاجم تجاوزکارانه اوکراین و شرکای غربی آن، کشورهای اروپایی همسایه روسیه و منافع امریکا و انگلیس در این کشورها را مستقیماً هدف قرار دهند.

اگرچه تاکنون پاسخ روسیه به تجاوز اوکراین روشن نیست؛ اما نگرانی‌های فزاینده درباره وقوع جنگ جهانی سوم در صورت استفاده مسکو از تسلیحات اتمی برای نابودی دشمن متجاوز روز به روز در حال افزایش است.

در صورتی که این اتفاق رخ دهد جنگ جهانی کوچک که پیش از این میان قطب‌های قدرت شرقی و غربی در قلمرو اوکراین در جریان بود به سرعت توسعه خواهد یافت و کشورها و سرزمین‌های بیشتری را درگیر خواهد کرد؛ جنگی که با تجاوز اوکراین به سرزمین روسیه مسئولیت مستقیم آن با قدرت‌های غربی از جمله انگلیس، امریکا و فرانسه خواهد بود.

چیزی که بر دامنه نگرانی‌ها می‌افزاید انفعال و ناکارآمدی سازوکارهای بین‌المللی از جمله شورای امنیت سازمان ملل متحد برای ایفای نقش و مسئولیت قانونی خود در مهار بحران‌ها، مدیریت جنگ‌ها و جلوگیری از گسترش غیرقابل مهار تقابل ابرقدرت‌ها در اوکراین، غزه سایر کانون‌های بحران می‌باشد.

در چنین شرایطی هیچ تضمینی وجود ندارد که جهان کنونی به طور شتابناکی به سمت یک جنگ جنون‌آمیز جهانی حرکت نکند.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/33020






*
*

*



نیز بخوانید

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه


سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم


اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تعیین یک تا سه سال زندان؛ برای قاچاقچیان انسان

محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان

با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد

اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست

بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد

ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش

بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید

حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود

بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان

حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند

سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان

شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید

تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه

خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است

امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند

امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت

تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست

آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه

امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند

داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است

دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.